Een verrassend eenvoudig maar superlekker voorgerecht waarmee je velen zal verbazen

Graved lax
Graved lax is een Scandinavisch gerecht wat letterlijk begraven zalm betekend. Dit deed men in de middeleeuwen om de vis langer houdbaar te maken. De
Een verrassend eenvoudig maar superlekker voorgerecht waarmee je velen zal verbazen
Ricotta en pesto op kamertemperatuur laten komen.
In twee ruime pannen water met zout aan de kook brengen.
Lasagnebladen een voor een in pannen laten glijden en in 8-10 min beetgaar koken.
Tussentijds roeren om te voorkomen dat bladen aan elkaar plakken.
Lasagnebladen met schuimspaan uit pan nemen en op werkvlak uitspreiden.
In kom pesto, ricotta en 1-2 el pastakookwater tot saus mengen.
Helft van lasagnebladen op vier voorverwarmde borden leggen. Saus erover verdelen.
Afdekken met resterende lasagnebladen. Kruidenolie erover druppelen en lasagne bestrooien met geraspte kaas.

Graved lax is een Scandinavisch gerecht wat letterlijk begraven zalm betekend. Dit deed men in de middeleeuwen om de vis langer houdbaar te maken. De

Het is simpel, snel klaar en uiteraard lekker van smaak.