Het vlees in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Ui en knoflook snipperen. De champignons in plakjes snijden. De courgette en aubergine halveren en ook in plakjes snijden.
Sperziebonen afhalen en in stukjes snijden.
Bak de spekblokjes zachtjes in de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui een paar minuten mee. Braad dan het vlees rondom bruin en haal dit uit de pan.
Bak in 5 minuten alle overige groenten en voeg het vlees weer toe.
Voeg de wijn, bouillon en kruiden toe en laat het gerecht 2 ½ uur stoven. Doe de laatste 20 minuten de krieltjes erbij.
Breng op smaak met zout en peper.
Bind de stoof met wat aardappelzetmeel en vlak voor het opdienen de peterselie fijnsnijden en erover heen strooien.
Deze heerlijke crème is lekker op een stokbroodje bij de borrel of als smeersel op brood bij diverse gerechten en salades. Je kan er eindeloos
Dit recept voor peentartaar is fris en erg lekker bij schaal of schelpdieren zoal coquilles of kreeft.