
Portugese brood knoflooksoep
Deze soep heb ik voor het eerst gegeten in Olhos de Agua waar de altijd vriendelijke Portugezen mij gaar het recept gaven van hun favoriete
Snij de courgette in plakken, blancheer deze twee minuten in kokend water met wat zout. Spoel goed af met koud water en laat uitlekken.
Strip de rozemarijn en snij heel fijn. Doe de courgette in een kom met de rozemarijn, een snuf komijn, peper en zout en knijp er de knoflook boven uit. Prak dit allemaal goed door elkaar zodat er een zachte emulsie ontstaat.
Schaaf van de parmezaan wat dunne chips voor de garnering. Snij de rest fijn en doe dit met de slagroom in een pannetje. Verwarm tot de parmezaan is opgelost.
Neem vier borrelglazen. Vul het glas voor 2/3 met de courgette. Schep er de warme parmezaanroom op en maal een snuf peper erover. Garneer met het parmezaan schaafsel.
Deze soep heb ik voor het eerst gegeten in Olhos de Agua waar de altijd vriendelijke Portugezen mij gaar het recept gaven van hun favoriete
Dit gerecht is lekker met rijst of gekookte aardappelen. Als de kippenbouten gaar zijn haal je dan uit de ovenschaal en dan maak je de