Courgettekaviaar met parmezaancrème

Benodigdheden

Ingrediënten

  • courgette- 2 stuks
  • gemalen komijn-
  • rozemarijn- takje
  • knoflook- 1 teenje
  • zeezout- uit de molen
  • olijfolie-
  • parmezaan- 100 gram
  • slagroom- 20 cl
  • zwarte peper- uit de molen

Instructies

Snij de courgette in plakken, blancheer deze twee minuten in kokend water met wat zout. Spoel goed af met koud water en laat uitlekken.

Strip de rozemarijn en snij heel fijn. Doe de courgette in een kom met de rozemarijn, een snuf komijn, peper en zout en knijp er de knoflook boven uit. Prak dit allemaal goed door elkaar zodat er een zachte emulsie ontstaat.

Schaaf van de parmezaan wat dunne chips voor de garnering. Snij de rest fijn en doe dit met de slagroom in een pannetje. Verwarm tot de parmezaan is opgelost.

Neem vier borrelglazen. Vul het glas voor 2/3 met de courgette. Schep er de warme parmezaanroom op en maal een snuf peper erover. Garneer met het parmezaan schaafsel.

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print