Courgetterolletjes met paprika en geitenkaas

Dit is een leuk bijgerecht wat met veel vis en vlees soorten kan combineren. Gebruik een andere kaassoort zoals een RocheBaron om een wat stevigere smaak te krijgen. Uit 1 courgette haal je ongeveer 14 plakken.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • courgette- 1
  • rode paprika- 1
  • olijfolie-
  • geitenkaas honing-
  • cocktailprikkers-
  • bakpapier-

Instructies

Verwarm de oven op 180 graden.

Was de courgette en snij het kroontje en een plakje van het eind af. Maak met een kaasschaaf mooie plakken. Snij de bovenkant van de paprika en haal de zaden eruit. Snij de paprika in ringen van ongeveer 3 cm. Snij de ring open en leg de strook paprika plat op een plank. Leg je hand erop om hem vlak te houden en splits de paprika in twee stroken door het mes plat door de paprika te snijden.

Leg op iedere plak courgette een reep paprika en rol deze samen op. Zet vast met een cocktailprikker.

Leg een stukje bakpapier in een ovenschaal en zet hier de courgetterolletjes rechtop in. Besprenkel licht met olijfolie. Leg op ieder rolletje een stukje geitenkaas.

Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print