
Griekse yoghurt met walnoten
Simpel, snel en gewoon erg lekker.
Pel de tenen knoflook en snijd deze in plakjes. Verwarm de olijfolie met de helft van de knoflook tot net onder het punt dat de knoflook gaat bruisen. Haal de pan van het gas en laat 5 minuten staan. Zet weer terug op het gas en herhaal dit een keer of 6. Hierdoor trekt de smaak uit de knoflook in de olie. Schep de knoflook met een keukenspaan uit de olie. Deze kan je weggooien daar de smaak er uit getrokken is.
Dep de garnalen goed droog met een keukendoek of keukenpapier.
Giet de knoflookolie in een wok. Stook goed heet. Bak de garnalen tot ze mooi roze zijn. Voeg op het laatst de overige knoflook toe en maal er ruim zwarte peper over.
In plaats van de zwarte peper is het ook erg lekker met twee klein gesneden Spaanse pepers of met gedroogde chilivlokken.
Ik eet dit graag met een lekker brood om in de olie te soppen en een frisse salade als maaltijd. Het is ook een erg lekker voorgerecht of als tapas.
Simpel, snel en gewoon erg lekker.
Wilde spinazie is steviger van structuur en smaak dan de gewone maar als er geen wilde te krijgen is kan je prima de gewone spinazie
Sous vide is een kooktechniek waarbij je een product in een vacuumzak gaart in een waterbad op een bepaalde temperatuur. Het product behoud zijn volledige