
Tomaten beignets
Je kan voor dit recept je eigen soezenbeslag maken van bloem, water of melk, boter en eieren maar het is ook kant en klaar te koop
Pel de tenen knoflook en snijd deze in plakjes. Verwarm de olijfolie met de helft van de knoflook tot net onder het punt dat de knoflook gaat bruisen. Haal de pan van het gas en laat 5 minuten staan. Zet weer terug op het gas en herhaal dit een keer of 6. Hierdoor trekt de smaak uit de knoflook in de olie. Schep de knoflook met een keukenspaan uit de olie. Deze kan je weggooien daar de smaak er uit getrokken is.
Dep de garnalen goed droog met een keukendoek of keukenpapier.
Giet de knoflookolie in een wok. Stook goed heet. Bak de garnalen tot ze mooi roze zijn. Voeg op het laatst de overige knoflook toe en maal er ruim zwarte peper over.
In plaats van de zwarte peper is het ook erg lekker met twee klein gesneden Spaanse pepers of met gedroogde chilivlokken.
Ik eet dit graag met een lekker brood om in de olie te soppen en een frisse salade als maaltijd. Het is ook een erg lekker voorgerecht of als tapas.
Je kan voor dit recept je eigen soezenbeslag maken van bloem, water of melk, boter en eieren maar het is ook kant en klaar te koop
Een verrassend nagerecht zeker in combinatie met de Mouse van chocolade en cognac.
Je start zo’n vier a vijf uur van te voren om de kip te marineren. Je moet voor dit gerecht dus wel wat uurtjes van