Jodenhaas

De jodenhaas is een vergeten stukje heerlijk rundvlees. De jodenhaas of diamanthaas is het stukje vlees wat tussen de schouders van een rund zit. Het stukje vlees heeft deze naam gekregen omdat orthodoxe joden vanwege hun spijswetten geen vlees van de achterbout mogen eten. Deze haasjes wegen 300 tot 400 gram.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Jodenhaas-
  • Roomboter -
  • zout & peper-

Instructies

Leg de haas uit de verpakking minimaal een uur uit de koelkast om op temperatuur te komen.
Smelt de roomboter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met wat peper uit de molen.
Als de boter goed heet is bak je de haas rondom bruin in ongeveer 4 minuten. Matig het vuur en bak nog 3 minuten per kant.
Haal het vlees uit de pan en laat het afgedekt 5 minuten rusten.
Snij er schuine plakken van ongeveer 3 cm dik, bestrooi met wat zout en serveer direct.
Als je ze iets korter bakt dan kan je ze ook na het snijden terug in de pan doen zodat het langzaam nagaart en je het in de pan op tafel kan zetten.

Facebook
WhatsApp
Print