
Eenpans gerecht
Ik kook graag voor wat meer mensen maar in de praktijk is dat toch vaak voor twee of drie personen thuis. Dit betekent dat er
Verwarm de oven op 200 graden. Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg daar de stuken kabeljauw in. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met peper en zout.
Zet 30 minuten in het midden van de oven.
Na 20 minuten zet je een steelpan op het vuur met ongeveer 4 cm olijfolie erin. Stook de olie het.
Knip of pluk van de peterseliesteeltjes de blaadjes en hou apart.
Als de olie heet is schep je voorzichtig met een schuimspaan de helft van de peen in de olie. Je ziet de peen verkleuren naar een roodbruine kleur.
Schep de peen uit de olie en leg op een bord met keukenpapier. Herhaal dit met de andere helft van de wortel.
Als laatste frituur je de peterselie ongeveer 1 minuut en schep je deze ook op een bord met keukenpapier.
Haal de kabeljauw uit de oven. Leg in het midden van een bord een stuk kabeljauw, leg een mooie strook gefrituurde peen op de vis en strooi de gefrituurde peterselie erover.
Lekker met een gebakken aardappel en eventueel een likje mosterd voor bij de vis.
Ik kook graag voor wat meer mensen maar in de praktijk is dat toch vaak voor twee of drie personen thuis. Dit betekent dat er
Ik kreeg dit recept via een vriend uit Belgie die dit weer heeft opgepikt vanuit America. Dan merk je weer hoe leuk het is om
In Spanje is er de paella, in Louisiana hebben ze de jambalaya en in Portugal de cataplana. Als je net zoal ik af en toe de