Kikkererwtensoep

Als je droge kikkererwten gebrukit moet je deze eerst voorkoken.Gedroogde kikkererwten (bruin of geel maakt niet uit) zet je eerst een nacht te weken in ruim koud water. Daarna kun je ze in hun weekvocht of vers water (gewoon met wat zout) in minstens 50 maar vaker richting 90 minuten gaar koken.

Je kan ook een blik kikkererwten gebruiken. Is wel een stuk sneller.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Catalaanse braadwors- schaaltje 6 stuks
  • ui- 1 stuks
  • tomatenblokjes- 1 blik
  • kikkererwten- 400 gr
  • kippenbouillon- 2 blokjes
  • groene olijven- 50 gram
  • olijfolie- 3 el
  • zwarte peper-

Instructies

Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de braadworstjes in 10 tot 15 minuten bruin en gaar. Pel ondertussen de ui en snij deze in grove stukken. Snij de olijven in drie plakjes.

Als de worst gaar is haal je deze uit de pan. Voeg de ui aan het bakvet toe en bak deze 5 minuten.

Snij ondertussen de worst in plakjes.

Voeg de bouillonblokjes, tomatenblokjes en 750 ml water toe aan de ui.

Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Voeg de kikkererwten, plakjes worst en de gesneden olijven toe en laat het geheel goed doorwarmen.

Bestrooi met zwarte peper uit de molen naar smaak.

Lekker met grof boeren brood.

 

Facebook
WhatsApp
Print