Pel de knoflook en ui en snijd deze in stukjes. Wrijf de kippendijen in met zout en peper uit de molen.
Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verwarm de oven op 175 graden.
Zet een ovenvaste braadpan op het vuur en stook deze heet. Doe er dan een scheut olijfolie in en bak
de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan.
Bak de ui en knoflook licht aan en voeg de ansjovis, rozemarijn takjes, laurierbladeren, tomaten, olijven en
stukken kip toe.
Giet de wijn erover en laat aan de kook komen. Leg het deksel schuin op de pan. Schep het vet wat
bovendrijft af. Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Haal de laurierblaadjes en rozemarijn takjes uit de pan en zet de pan 45 minuten in de oven
Het pittige in recepten is voor iedereen anders. Verrijk je gerechten dus voorzichtig met pepers of pepersaus zodat ieder het kan eten. Ik vergis me
Appeltaart bakken en eten we bijna allemaal. Neem eens stoofperen ipv appels en je krijgt een heerlijke taart met de mooie smaak van de herfst.