
Rijstsalade
Iedereen heeft wel eens wat gekookte rijst over. Als je dit opspaart (invriest) tot je een leuke hoeveelheid hebt kan je hier een heerlijke rijstsalade
Pel de knoflook en ui en snijd deze in stukjes. Wrijf de kippendijen in met zout en peper uit de molen.
Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verwarm de oven op 175 graden.
Zet een ovenvaste braadpan op het vuur en stook deze heet. Doe er dan een scheut olijfolie in en bak
de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan.
Bak de ui en knoflook licht aan en voeg de ansjovis, rozemarijn takjes, laurierbladeren, tomaten, olijven en
stukken kip toe.
Giet de wijn erover en laat aan de kook komen. Leg het deksel schuin op de pan. Schep het vet wat
bovendrijft af. Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Haal de laurierblaadjes en rozemarijn takjes uit de pan en zet de pan 45 minuten in de oven
Iedereen heeft wel eens wat gekookte rijst over. Als je dit opspaart (invriest) tot je een leuke hoeveelheid hebt kan je hier een heerlijke rijstsalade
In Spanje is er de paella, in Louisiana hebben ze de jambalaya en in Portugal de cataplana. Als je net zoal ik af en toe de