Meatballs ready to eat

Gehaktballetjes zijn altijd lekker. Warm of koud, beide is mogelijk. Op deze manier zijn ze ideaal om mee te nemen als je er dagje op uit gaat. Erg lekker met soyanaise.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • gehakt half om half- 1 kilo
  • ui- 1 stuks
  • nasikruiden- 1 zakje
  • sambal- 2 el
  • ketjap dark- 5 a 6 el
  • paneermeel- 1/2 kopje
  • snackvorken-
  • boter- 150 gram
  • olijfolie-

Instructies

Pel de ui en snipper deze ragfijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Draai er stevige balen van die ongeveer 4 cm zijn in doorsnede.

Verwarm de oven op 185 graden. Zet een pan op het vuur en verwarm de boter met een flinke scheut olijfolie.

Bak de ballen rondom aan tot ze mooi donkerbruin zijn. Leg ze in een ovenschaal.

Zet de ovenschaal in de oven en laat de ballen in 25 gaar worden.

Haal de schaal uit de oven en prik een vork in iedere bal. Haal de bal uit de ovenschaal en laat hem op een bord afkoelen. Hierdoor gaat de vork ook vastzitten aan de bal waardoor je hem er makkelijk vanaf kan happen.

Eventueel kan je er nog een ketjap-saus bij serveren.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print