Verwarm de oven op 180 graden.
Smelt de roomboter en doe dit dan samen met de pindakaas, de eieren en de Griekse yoghurt in een kom. Meng het met een mixer goed door elkaar.
Mix de koekkruiden, suiker, zout en het bakpoeder door elkaar. Hak de noten klein. Mix dit allemaal goed door het beslag.
Bekleed een cakevorm met vochtig bakpapier en giet het beslag in de vorm. Knip het overtollig bakpapier weg. Bestrooi de bovenkant met sesamzaad en zet 40 minuten in de oven.
Steek aan het eind van de baktijd een sateprikker in de cake. De cake is klaar als er geen vocht meer aan de prikker blijft zitten. Bak de cake 5 minuten langer als de prikker er niet schoon en droog uitkomt.
Gehaktballetjes zijn altijd lekker. Warm of koud, beide is mogelijk. Op deze manier zijn ze ideaal om mee te nemen als je er dagje op
‘Barigoule’ is een Provençaals eenpansgerecht, volgens overlevering ontstaan als nevenproduct van de klassieke bereiding van ‘artichauds à la barigoule’. Hele artisjokken werden in zijn geheel