Pittige runderstoof

Het pittige in recepten is voor iedereen anders. Verrijk je gerechten dus voorzichtig met pepers of pepersaus zodat ieder het kan eten. Ik vergis me hier nog wel eens in en dan zijn mijn tafelgnoten niet blij.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • runderworstjes- 500 gram
  • spekblokjes- 100 gram
  • ui- 2 stuks
  • knoflook- 4 teentjes
  • rode paprika- 1 stuks
  • tomatenblokjes- 2 blikjes
  • kikkererwten- 1 blik
  • tabasco-
  • peper en zout-
  • zonnebloemolie-

Instructies

Bak de spekblokjes en runderworst in een scheutje olie in 10 minuten goudbruin.

Pel de ui en knoflook. Snij de ui in grove stukken en snipper de knoflook. Snij de paprika in reepjes.

Haal de worst en spek uit de pan, giet de helft van het bakvet uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de ui en knoflook 4 minuten op half vuur. Voeg de paprika toe en bak het geheel nog 3 minuten.

Snij de worst in stukken en voeg met het spek, de tomatenblokjes en de kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg 1/2 el tabasco toe en laat het geheel met de deksel op de pan nog 30 minuten stoven. Proef of het pittig genoeg is of voeg nog wat tabasco toe voor de bite.

Facebook
WhatsApp
Print