Rabarber-appelcrumble

Een crumble is een mooie toevoeging bij een dessert wat uit meerder onderdelen bestaat. Als bodem onder ijs is het ook erg smakelijk. Het zowel lauw warm als koud goed te gebruiken.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kristalsusiker- 20 gram
  • roomboter- 220 gram
  • bloem- 380 gram
  • rabarbercompote- klein potje
  • appels- 3 stuks
  • kaneel- 2 el
  • geleisuiker- 40 gram

Instructies

Verwarm de oven op 195 graden. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij in blokjes.

Kneed de kristalsuiker, boter en bloem tot een gladde bol deeg.

Meng de blokjes appel met de rabarber compote, kaneel en de geleisuiker.

Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met het appelmengsel.

Neem de bol deeg en pluk hier brokjes van en leg deze op het appelmengsel.

Bak het geheel in 25 minuten gaar.

Facebook
WhatsApp
Print