![](https://dekeukenvansantpoort.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_3364-300x225.jpg)
Graved lax
Graved lax is een Scandinavisch gerecht wat letterlijk begraven zalm betekend. Dit deed men in de middeleeuwen om de vis langer houdbaar te maken. De
Verwarm de oven op 180 graden. Breng in een steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur dan uit en laat afkoelen.
Verhit een koekenpan zonder boter en rooster de pijnboompitten in ongeveer 3 minuten. Was de citroen en rasp de gele schil van de citroen.
Doe de eieren en de suiker in een kom en klop met de mixer tot een dikke crème.
Roer de citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten, krenten plus marsala erdoor.
Bekleed een springvorm met bakpapier, giet het mengsel erin en bak de pudding in het midden van de oven in ca 40 minuten.
Laat afkoelen tot kamer temperatuur en snijd in punten.
Graved lax is een Scandinavisch gerecht wat letterlijk begraven zalm betekend. Dit deed men in de middeleeuwen om de vis langer houdbaar te maken. De
Dit nagerecht is ook erg lekker te combineren met een bolletje ijs plus een toefje slagroom
Dit is een recept van Niven Kunz uit de sterrenkeuken van een groentefreak. Een waldorfsalade zoals je hem nog nooit hebt gegeten.