
Linzensoep met chorizo
Lekker als voorgerecht en als je de soep wat dikker maakt door er extra linzen, aardappel en wat bindmiddel aan toe te voegen ook heerlijk
Zet de braadpan op het vuur en laat de boter smelten. Bestrooi de sucadelapjes met peper en zout. Zet het vuur hoog en als het schuim van de boter wegtrekt en je ziet de boter licht bruin worden leg je de sucade in de pan. Braad de sucade aan beide zijde 2 minuten aan tot ze mooi bruin zijn.
Voeg de port, bruine suiker en de laurier toe. Het vlees moet niet boven de port uitkomen. Vul anders aan met wat water.
Breng de pan aan de kook en zet hem dan op een zo laag mogelijk vuur. Stoof de sucade in ongeveer 4 tot 5 uur mals en zacht.

Lekker als voorgerecht en als je de soep wat dikker maakt door er extra linzen, aardappel en wat bindmiddel aan toe te voegen ook heerlijk

Als je droge kikkererwten gebrukit moet je deze eerst voorkoken.Gedroogde kikkererwten (bruin of geel maakt niet uit) zet je eerst een nacht te weken in