Haal de biefstuk uit de koelkast en leg deze uitgepakt op een plank.
Zeef de soep en houd het vocht apart van de overige ingrediënten. Snijd de Spaanse peper in de lengte door en dan in smalle halve ringetjes.
Verwarm de boter op een zacht vuur zodat deze niet bruin wordt. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg een derde van de linzenbouillon toe en roer met een garde tot alle vocht is opgenomen en het langzaam bellen gaat vertonen.
Voeg weer een derde van de linzenbouillon toe en verwarm dit al roerend met de garde. Doe dit dan ook met het laatste deel van de linzenbouillon. Als de massa te dik is kan je er een beetje bouillon van een blokje bij doen. Voeg de vaste delen van de soep uit de zeef toe en roer door. Laat dit op een laag vuur goed doorwarmen rond het kookpunt.
Bak ondertussen in een eetlepel olie de Spaanse peper zacht in ongeveer 3 minuten. Voeg deze toe aan de ragout en roer door.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op het pak.
Snijd de biefstuk in de lengte door en daarna in plakjes van ongeveer 1 cm. Bestrooi rijkelijk met zwarte peper uit de molen.
Vijf minuten voor de rijst klaar is zet je een koekenpan op het vuur met 3 el olie. Als de olie heet is roerbak je de biefstuk in 3 minuten zodat deze medium gebakken is.
Schep de rijst op de borden, schep de biefstuk erbij plus de ragout.