Het is simpel, snel klaar en uiteraard lekker van smaak.
Kip in ajvar
Ajvar is een hemels goedje uit het voormalige Joegoslavië! Je kan het haast overal voor gebruiken: op brood (bijv. kaastosti!), in de soep, als toevoeging
Het is simpel, snel klaar en uiteraard lekker van smaak.
Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine stukje. Snij de kip in stukjes. Snij de courgette in blokjes van 0,5 cm.
Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin 3/4 van de paprika en 3/4 van de courgette voor 5 minuten. Zet ondertussen een pan water op voor de pasta en kook deze volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Haal de pan va het vuur en pureer alles tot een gladde massa.
Zet terug op het vuur en roer de kookroom erdoor samen met de rest van de paprika en courgette. Doe de stukjes kip erbij en laat het geheel zachtjes gaar smoren voor ongeveer 15 minuten.
Rooster de pijnboompitten in een hete droge koekenpan goudbruin. Giet de pijnboompitten in een bakje.
Maak de saus af met wat peper en zout.
Schep de pasta door de saus en schep op de borden. Garneer met de pijnboompitten en de peterselie.
Ajvar is een hemels goedje uit het voormalige Joegoslavië! Je kan het haast overal voor gebruiken: op brood (bijv. kaastosti!), in de soep, als toevoeging