Deze spiesjes zijn met een japanse twist. Lekker met gebakken rijst en groenten en een japanse komkommersalade.

Baconshot
Ik kreeg dit recept via een vriend uit Belgie die dit weer heeft opgepikt vanuit America. Dan merk je weer hoe leuk het is om
Deze spiesjes zijn met een japanse twist. Lekker met gebakken rijst en groenten en een japanse komkommersalade.
Schil de gember en snij in stukken, pel de knoflook en plet de tenen. Snij de peper in stukken. Doe alle ingredienten behalve het vlees in een steelpan en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
Zet van het vuur af en laat afkoelen.
Snijd het vlees in stukken of reepen. Rijg het vlees per soort aan pennen. Gerbuik je houten sateprikkers moet je deze even 30 minuten in water laten weken zodat ze niet verbranden op de grill.
Breng de gril of bbq op temperatuur.
Smeer met een kwastje de vlees spiezen in met de marinade. Grill de kip 2 tot 2,5 minuut per kant. De biefstukspiesjes gril je 1 1/5 minuut per kant.
Als je de spiesjes van de grill afhaalt nog een keer insmeren met de marinade.
De marinade kan je op tafel erbij serveren als saus of om je rijst extra smaak mee te geven.
Ik kreeg dit recept via een vriend uit Belgie die dit weer heeft opgepikt vanuit America. Dan merk je weer hoe leuk het is om
Je start zo’n vier a vijf uur van te voren om de kip te marineren. Je moet voor dit gerecht dus wel wat uurtjes van
In Spanje is er de paella, in Louisiana hebben ze de jambalaya en in Portugal de cataplana. Als je net zoal ik af en toe de