Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is. Deze saus gaat goed bij varkens en kippenvlees en is ook erg lekker bij een gehaktbal.
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is. Deze saus gaat goed bij varkens en kippenvlees en is ook erg lekker bij een gehaktbal.
Zet een kleine koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg alle droge kruiden toe en bak deze los in 2 minuten zodat alle smaken goed vrij komen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Doe de mayonaise, soy, gembersiroop, sambal en citroensap in een kom. Knijp de tenen knoflook hier boven uit. Voeg de olie met kruiden toe en roer goed door elkaar.
Als je de saus wat te dik vindt kan je hem aanlengen met wat water.
Mosselen uit de wok is net zo snel klaar als gekookte mosselen maar door de bereiding uit de wok hebben ze meer smaak. Lekker met
Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.