
Lamsschenkel
De lamsschenkel is een mooi stukje vlees met bot van de voorpoot van het lam. Niet heel erg bekent in Nederland. Het is super mals
Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Giet dit over de drumsticks en masseer lekker in. Laat het geheel 3 tot 4 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet de drumsticks in het midden van de oven en laat het geheel in 1 uur en 15 minuten garen.
Keer halverwege de drumsticks om.
Haal de drumsticks uit de ovenschaal en kook het vocht in tot een siroop.
Schenk dit over de drumsticks.
Lekker met gegrilde groenten en kriel met olie en zeezout uit de oven.
De lamsschenkel is een mooi stukje vlees met bot van de voorpoot van het lam. Niet heel erg bekent in Nederland. Het is super mals
De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook vanglap of flank steak genoemd. De bavette is ‘mager werkvlees’