Lamshaas is een weinig gebruikt stukje vlees. Onbekend is vaak onbemind maar ik raad je aan om dit mooie supermalse stukje vlees een te gaan gebruiken.
Zo zacht als de mooiste ossenhaas en vol van smaak.
Lamshaas is een weinig gebruikt stukje vlees. Onbekend is vaak onbemind maar ik raad je aan om dit mooie supermalse stukje vlees een te gaan gebruiken.
Zo zacht als de mooiste ossenhaas en vol van smaak.
Snij de lamshaasjes in stukjes van ongeveer 3 cm. Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
Snij de peper in stukjes.
Doe de knoflook, gemberwortel en Spaanse peper in een vijzel en maal het tot een pasta. Doe dit bij de sojasaus en roer goed door samen met de citroensap en het zout.
Leg de stukjes lamshaas in de marinade en laat dit 2 uurtjes staan.
Zorg dat de bbq of gril op een temperatuur is van rond de 150 a 160 graden.
Rijg de stukjes lamshaas aan een pen of stokje (houten stokjes 30 min in water legen voor gebruik).
Gril de spiesjes 1,5 minuut aan iedere zijde en lak af met een beetje van de marinade voor het serveren.
Een tortilla van bloemkool? Ja het is weer eens wat anders. Je moet hem echt voorzichtig omdraaien tijdens de ovenbaktijd. Hij breekt anders in stukken
Zwaardvis is een stevige vissoort die bijna smaakt als kalfsvlees. Zelfs de niet visliefhebber zal hier van smullen.
Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van