Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van rund en varkensvlees maar deze is van kip.
Lekker met grove stukken brood om in de bouillon te dopen.
Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van rund en varkensvlees maar deze is van kip.
Lekker met grove stukken brood om in de bouillon te dopen.
Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij de paprika in stukken van 3 a 4 cm. Pel de knoflook en snij klein. Pel de ui en snij in grove stukken. Snij de courgette in de lengte in vieren en dan weer in stukken van ongeveer 3 cm. Snij de kippendijtjes in drie of vier stukken.
Zet de pan op het vuur met een scheut olie. Doe alle groenten in de pan en bak op half vuur voor 4 minuten. Schep de groenten regelmatig om.
Doe het kippenvlees erbij. Bestrooi met de ras el hanout, voeg de wijn en water toe plus het bouillonblokje.
Breng aan de kook en laat dan in 30 minuten zachtjes gaar stoven. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten doorwarmen.
Gehaktballetjes zijn altijd lekker. Warm of koud, beide is mogelijk. Op deze manier zijn ze ideaal om mee te nemen als je er dagje op
Een visstoof / pakket van de bbq is heerlijk. Maar in de koude maanden van het jaar is dit ook prima in de oven te
Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.