Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van rund en varkensvlees maar deze is van kip.
Lekker met grove stukken brood om in de bouillon te dopen.
Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van rund en varkensvlees maar deze is van kip.
Lekker met grove stukken brood om in de bouillon te dopen.
Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij de paprika in stukken van 3 a 4 cm. Pel de knoflook en snij klein. Pel de ui en snij in grove stukken. Snij de courgette in de lengte in vieren en dan weer in stukken van ongeveer 3 cm. Snij de kippendijtjes in drie of vier stukken.
Zet de pan op het vuur met een scheut olie. Doe alle groenten in de pan en bak op half vuur voor 4 minuten. Schep de groenten regelmatig om.
Doe het kippenvlees erbij. Bestrooi met de ras el hanout, voeg de wijn en water toe plus het bouillonblokje.
Breng aan de kook en laat dan in 30 minuten zachtjes gaar stoven. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten doorwarmen.
Dit is een leuk bijgerecht wat met veel vis en vlees soorten kan combineren. Gebruik een andere kaassoort zoals een RocheBaron om een wat stevigere
Verse korma geeft een heerlijke rijke, kruidige smaak. De Griekse yoghurt (bij voorkeur van schapenmelk) geeft er een vol en romig karakter aan. De korma
Sous vide is een kooktechniek waarbij je een product in een vacuumzak gaart in een waterbad op een bepaalde temperatuur. Het product behoud zijn volledige