Gefrituurde ansjovisjes
In Spanje eten ze deze lekkere snack veel als tapas en staat hij als boquernes fritos op de kaart. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon erg
Hak de helft van de koriander fijn, schil de gemberwortel en snij ragfijn, snij de peper in hele kleine stukjes.
Meng de olijfolie, soja en sesamolie samen met de gehakte koriander, gember en spaanse peper. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Meng dit goed door elkaar.
Snij de tonijn in mooie dunnen plakken en leg deze in de marinade voor minimaal een uur.
Verhit een grilpan. Verdeel de tonijn over vier bordjes. Besmeer de st jacobsschelpen met wat olijfolie en gril ze op hoog vuur om en om voor 1 minuut.
Snij de st jacobsschelpen in plakjes en leg ze op de tonijn. drupper er wat marinade over en garneer met wat koriander.
In Spanje eten ze deze lekkere snack veel als tapas en staat hij als boquernes fritos op de kaart. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon erg
Wilde spinazie is steviger van structuur en smaak dan de gewone maar als er geen wilde te krijgen is kan je prima de gewone spinazie