Maaltijdsalades vind ik heerlijk in de zomer. Lekker met een mooi brood en een fijn glas wijn kom ik de zomeravond goed door. Als maaltijdsalade is dit voldoende voor twee personen.
Maaltijdsalades vind ik heerlijk in de zomer. Lekker met een mooi brood en een fijn glas wijn kom ik de zomeravond goed door. Als maaltijdsalade is dit voldoende voor twee personen.
Snij de kippedijtjes in stukjes. Meng de paprikapoeder, zout, komijn en sesamzaad en doe dit met de stukjes kip in een diepvrieszakje. Knoop dicht en schud / kneed door elkaar zodat alle kipstukjes bedekt zijn met het mengsel. Pel de knoflook en snij ragfijn.
Zet een koekenpan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de kipstukjes in ongeveer 6 minuten gaar. Voeg na 4 minuten de knoflook toe. Zet het vuur uit onder de pan.
Schil de komkommer, snij door het midden en schraap de zaadlijst eruit. Snij daarna in halve maantjes. Snij de augurk in blokjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Halveer de kerstomaatjes.
Giet de zwarte bonen af en spoel met koud water.
Leg de sla op een bord of plank. Besprenkel met olijfolie en de frambozenazijn. Verdeel de augurk, kerstomaatjes, zilveruitjes, zwarte bonen en de komkommer erover. Leg de plakjes geitenkaas erop en verdeel als laatste de kipstukjes over de salade.
In dit gerecht zijn spekjes verwerkt. Als je deze vervangt voor krokant gebakken tofoe is het een heerlijk vegetarisch gerecht.