Komkommersalade met yoghurt citroendressing
Een lekker frisse komkommersalade die het eigenlijk overal goed bij doet maar vooral bij vis is hij super.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen. Schil de appels. Snij een appel in blokjes en de andere in dunnen plakjes.
Meng in een kom de bloem, de eierdooiers, de ricotta, de yoghurt, de suiker en de citroenrasp met een mixer goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Roer de appelblokjes hier doorheen.
Klop de eiwitten stijf en spatel dit door het beslag.
Vet de springvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
Giet het deeg in de vorm en bedek de bovenkant met de schijfjes appel.
Zet de taart ongeveer 40 minuten in de oven.
Server met een bolletje koffie ijs
Een lekker frisse komkommersalade die het eigenlijk overal goed bij doet maar vooral bij vis is hij super.
Ik maak dit gerecht altijd met kippendijvlees. Het is voller van smaak, zachter en eigenlijk gewoon lekkerder dan een filet.