
Zeebaars barigoule
‘Barigoule’ is een Provençaals eenpansgerecht, volgens overlevering ontstaan als nevenproduct van de klassieke bereiding van ‘artichauds à la barigoule’. Hele artisjokken werden in zijn geheel
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de knoflook schoon en snijd ze in plakjes. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Snijd de bieslook fijn.
Doe de aardappelen, prei en knoflook met de bouillon in een middelgrote pan en breng aan de kook. Laat de bouillon met het deksel half op de pan 15 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn. Maak de soep glad met een staafmixer. Roer de slagroom en het bieslook erdoor. Bestrooi met de feta.
‘Barigoule’ is een Provençaals eenpansgerecht, volgens overlevering ontstaan als nevenproduct van de klassieke bereiding van ‘artichauds à la barigoule’. Hele artisjokken werden in zijn geheel
Een kip van het spit met zijn knapperige vel doet het altijd goed. Je moet natuurlijk wel een bbq of oven hebben met een draaispit.
Er is roti en er is roti. Roti is een heerlijk gerecht waar je eigenlijk gewoon de tijd voor met nemen om alle smaken te