Jodenhaas
De jodenhaas is een vergeten stukje heerlijk rundvlees. De jodenhaas of diamanthaas is het stukje vlees wat tussen de schouders van een rund zit. Het
Snij van de bosui een stukje van ongeveer 6 cm en snij deze dan weer in hele dunne reepjes. Snij de rest van de bosui in ringetjes.
Haal de zaden uit de paprika en snij 1/3 in hele kleine blokjes en de rest in stukje van ongeveer 1 cm.
Maak de paddenstoelen schoon en snij de wat grotere in grove stukken.
Meng de sojasaus met de shaoxing en gemberpoeder.
Kook de mihoen volgens het voorschrift op het pak.
Zet een wok en een koekenpan op het vuur met in beide een scheutje olie. Leg de tonijnsteaks in de koekenpan en bak deze 1,5 minuut. Doe de paprikastukjes, bosuiringetjes en paddenstoelen in de wok en wok deze ongeveer 3 minuten op hoog vuur.
Draai na 1,5 minuut de tonijnsteaks om. Bak 1 minuut en giet dan de sojasausmix erbij en doe het vuur uit na 1 minuut.
Verdeel de mihoen over de vier borden. Doe hier een paar stippen hoisin op. Verdeel de groenten uit de wok over de mihoen. Leg de tonijnsteak op de mihoen en strooi hier de rauwe paprikablokjes over en wat van de bosui reepjes. Garneer met een paar mooie strepen van hoisin en maal er een beetje zwarte peper over.
Op de foto heb ik lalab van tomaat en paksoi bij geserveerd wat je ook op de site kan vinden.
De jodenhaas is een vergeten stukje heerlijk rundvlees. De jodenhaas of diamanthaas is het stukje vlees wat tussen de schouders van een rund zit. Het
Een kip van het spit met zijn knapperige vel doet het altijd goed. Je moet natuurlijk wel een bbq of oven hebben met een draaispit.