Ik kreeg dit recept via een vriend uit Belgie die dit weer heeft opgepikt vanuit America. Dan merk je weer hoe leuk het is om dingen te delen die leuk en vooral lekker zijn.
Herman bedankt.
Ik kreeg dit recept via een vriend uit Belgie die dit weer heeft opgepikt vanuit America. Dan merk je weer hoe leuk het is om dingen te delen die leuk en vooral lekker zijn.
Herman bedankt.
Ga op zoek naar een mal. Ik gebruik het rolletje van de zakjes op de groenteafdeling van de supermarkt.
Verwarm de oven op 200 graden.
Snij het rolletje in stukjes van ongeveer 5 cm. Bekleed deze met aluminiumfolie. Snij een plakje spek door de helft. Leg deze kruislings over de bodem van het kokertje. Rol een plakje spek om de koker en zet vast met een stukje bindtouw.
Zet de kokertjes op zijn kop op een rooster in de oven met een lekbakje eronder. Na 20 tot 25 minuten is het spek krokant en haal je ze uit de oven. Na een paar minuten kan je het touwtje doorknippen en het kokertje verwijderen.
Smelt de choclade au bain marie en smeer met een ronde bakkwast de binnenkant van het baconshotje goed in met de chocolade. Hiermee maak je hem vochtdicht.
Zet de baconshots minimaal een uur in de koelkast. Vul ze voor de helft met dessertwijn, likeur, cognac of een mooie whisky en serveer ze bij de koffie of als onderdeel van een grand dessert.
In een keer naar binnen en genieten.