Biefstuk met tomatensalsa

Er is biefstuk en biefstuk. Zelf kies ik meestal voor haasbiefstuk en dan aan een stuk en vooral niet geprikt, geslagen of op een andere manier mishandeld.

Zorg dat vlees altijd op kamertemperatuur is voordat je het gaat bereiden. Als het koud in de pan gaat trekt het samen en wordt het taai.

In zijn geheel bakken zorgt ook voor gelijke garing en dit komt de smaak weer ten goede.

 

Benodigdheden

Ingredi├źnten

  • haasbiefstuk- 500 gram
  • tomaten- 4 stuks
  • bosui- 4 stuks
  • balsamicoazijn- 2 el
  • roomboter- 25 gram
  • peper en zout-

Instructies

Snij de tomaten kruislings in en leg ze 2 minuten in een pannetje met kokend water. Giet af en haal de vel van de tomaat. Snij de tomaat door en haal het vocht en de pitjes eruit met een lepeltje (dit wordt niet gebruikt). Snijd de tomaat in blokjes.

Snij de bosui in ringetjes.

Bestrooi de biefstuk rooiaal met zwarte peper uit de molen.

Zet een koekenpan of braadpan met dikke bodem om het vuur en verwarm de boter tot het schuim wegtrekt.

Bak de biefstuk in ongeveer drie minuten bruin. Keer iedere 30 seconden en laat stil liggen in de pan.

Haal na drie minuten het vlees uit de pan en houd warm. Dit kan op een bord in de oven op 80 graden of anders wikkel je het in alluminiumfolie.

Doe te tomatenblokjes en de bosui in de pan bak 1 minuut. Schraap aanbaksel van de bodem en roer door. Blus af met de balsamicoazijn en verwarm nog 30 seconden.

Leg het vlees op een snijplank en bestrooi met zout. Snij in mooie plakken en dien op met een beetje van de salsa.

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print