Dit is een frisse maaltijdsalade voor twee personen.
Graved lax
Graved lax is een Scandinavisch gerecht wat letterlijk begraven zalm betekend. Dit deed men in de middeleeuwen om de vis langer houdbaar te maken. De
Dit is een frisse maaltijdsalade voor twee personen.
Kook de krielaardappeltjes gaar en laat tot gebruik afkoelen.
Doe de bonen en linzen in een zeef en spoel met koud water goed af. Laat uitlekken en doe in een om.
Snipper de ui en augurk fijn en doe bij de bonen.
Maak de dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, honing, mosterd en een snuf zwarte peper.
Meng de dressing door de bonen en laat staan tot gebruik.
Halveer de tomaatjes en snijd de krieltjes in vier delen. Was de sla en haal de harde kern uit de bladeren.
Bak de pangasiusfilet in ongeveer 4 minuten aan beide zijde. Kruimel de geitenkaas erover en laat nog twee tot drie minuten met een deksel op de pan doorwarmen.
Leg ondertussen op twee borden de sla. Schep in het midden het bonenmengsel. Schep de aardappeltjes erover.
Leg de vis in het midden en garneer met de cherrytomaatjes.
Graved lax is een Scandinavisch gerecht wat letterlijk begraven zalm betekend. Dit deed men in de middeleeuwen om de vis langer houdbaar te maken. De
Ik gebruik hier zelf graag cognacmosterd voor maar deze isin Nederland niet goed verkrijgbaar. Het is ook erg lekker met de groene mosterd met tuinkruiden.