Bonensalade met Pangasiusfilet

Dit is een frisse maaltijdsalade voor twee personen.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • pangasius filet- 2 stuks
  • krielaardappelen- 200 gram
  • botersla- 1 krop
  • cherry tomaten- 5 stuks
  • kidneybonen- klein blikje
  • linzen- klein blikje
  • cannellinibonen- klein blikje
  • ui- 1 stuks
  • augurk- 2 stuks
  • zachte geitenkaas- 60 gram
  • olijfolie- 4 el
  • balsamico azijn- 2 el
  • vloeibare honing- 1 tl
  • mosterd- 1 tl
  • zwarte peper-

Instructies

Kook de krielaardappeltjes gaar en laat tot gebruik afkoelen.

Doe de bonen en linzen in een zeef en spoel met koud water goed af. Laat uitlekken en doe in een om.

Snipper de ui en augurk fijn en doe bij de bonen.

Maak de dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, honing, mosterd en een snuf zwarte peper.

Meng de dressing door de bonen en laat staan tot gebruik.

Halveer de tomaatjes en snijd de krieltjes in vier delen. Was de sla en haal de harde kern uit de bladeren.

Bak de pangasiusfilet in ongeveer 4 minuten aan beide zijde. Kruimel de geitenkaas erover en laat nog twee tot drie minuten met een deksel op de pan doorwarmen.

Leg ondertussen op twee borden de sla. Schep in het midden het bonenmengsel. Schep de aardappeltjes erover.

Leg de vis in het midden en garneer met de cherrytomaatjes.

 

Facebook
WhatsApp
Print