Bourgondische stoofpot

Benodigdheden

Ingrediënten

  • sucadelappen- 1 kg
  • spekblokjes- 100 gram
  • ui- 3 stuks
  • vleesbouillon- 2 dl
  • knoflook- 4 teentjes
  • rode wijn- 4 dl
  • tijm- 1 takje
  • laurierblad- 2 stuks
  • champignons- 250 gram
  • sperziebonen- 150 gram
  • courgette- 1 stuks
  • aubergine- 1 stuks
  • bleekselderij- 2 stengels
  • verse peterselie- bosje
  • krielaardappelen- 500 gram
  • aardappelzetmeel-
  • zout & peper-

Instructies

Het vlees in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Ui en knoflook snipperen. De champignons in plakjes snijden. De courgette en aubergine halveren en ook in plakjes snijden.

Sperziebonen afhalen en in stukjes snijden.

 

Bak de spekblokjes zachtjes in de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui een paar minuten mee. Braad dan het vlees rondom bruin en haal dit uit de pan.

Bak in 5 minuten alle overige groenten en voeg het vlees weer toe.

Voeg de wijn, bouillon en kruiden toe en laat het gerecht 2 ½ uur stoven. Doe de laatste 20 minuten de krieltjes erbij.

Breng op smaak met zout en peper.

Bind de stoof met wat aardappelzetmeel en vlak voor het opdienen de peterselie fijnsnijden en erover heen strooien.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print