Vraag bij de visboer om sushi kwaliteit zalm en tonijn. Dan krijg je de meest mooie en verse stukjes voor je tartaar.
Vraag bij de visboer om sushi kwaliteit zalm en tonijn. Dan krijg je de meest mooie en verse stukjes voor je tartaar.
Snij de tonijn en zalm in kleine blokjes. Snij driekwart van de kappertjes klein. Snij de bieslook en bosui zeer fijn. Meng de zalm, tonijn met de kleingesneden kappertjes, bieslook, bosui samen met de olie en citroensap goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
Zet een koekenpan op het vuur en verwarm deze zonder olie of boter. Rooster de witte boterhammen in de pan en druk ze zo plat mogelijk zodat er een plak toast ontstaat.
Steek met een kookring een rondje uit de toast en vul de kookring met een kwart van het zalm / tonijn mengsel.
Leg het tartaartje op een bord en garneer met wat gemengde sla en de rest van de bieslook en kappertjes.
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.
Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van