Picanha van de BBQ
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op.
Snij de sukade in blokjes van ongeveer 3 cm, snij de wortel in plakjes, pel de ui ensni in halve ringen, pel de knoflook en snij in stukjes.
Zet een braadpan op het vuur en stook deze warm. Doe een flink stuk boter plus dezelfde hoeveelheid olie in de pan en verwarm op half vuur.
Braad de sukade aan to deze bruin is. Voeg spek, schenkel, wortel, ui, knoflook, tijm en laurier toe plus en flinke snuf zout en peper en laat het geheel 30 minuten smoren.
Haal 1/4 van de sinaasappelschil van de sinaasappel en steek hier de kruidnagel in vast.
Voeg toe aan de stoof en giet de wijn erbij. Roer even door en laat met de deksel p de pan minimaal 2 1/2 uur stoven. Doe de laatste 10 minuten de olijven erbij en verwijder de sinaasappelschil met de kruidnagel en het laurierblad.
Lekker met aardappelpuree.
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op.
Wie houdt er nu niet van. De oud Hollandse gehaktbal. Dit recept is voor 4 gehaktballen. Wij waren maar met zijn drieën thuis dus er