Bavette van de BBQ
De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook vanglap of flank steak genoemd. De bavette is ‘mager werkvlees’
Pel de walnoten. Kook de eieren hard en laat afkoelen. Snij de eieren en de tomaten in plakjes of partjes. Mix 1/3 azijn met 2/3 olijfolie samen met de dijonmosterd.
Verwarm ondertussen de eendenmaagjes au bain marie en haal ze uit het vet. Snij de maagjes in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
Doe de sla in een bak en meng de dressing erdoor. Leg op ieder bord een bergje sla. Leg op ieder bord wat van de partjes ei en tomaat. Strooi hier de gepelde walnoten over.
Zet een koekenpan op het vuur en giet hier wat van het eendenvet in. Verwarm de plakjes eendenmaag kort tot ze lauwwarm zijn.
Schep met een lepel de maagjes plus wat van het warme vet over de salade.
De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook vanglap of flank steak genoemd. De bavette is ‘mager werkvlees’
Gebakken rijst is prima te maken van overgebleven witte rijst. Zelf vries ik de overgebleven rijst in en spar het zo op totdat ik voldoende