
Crème van geitenkaas
Deze heerlijke crème is lekker op een stokbroodje bij de borrel of als smeersel op brood bij diverse gerechten en salades. Je kan er eindeloos
Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes. Pel de knoflook en snipper ragfijn. Maak de paprika schoon en snij in reepjes.
Haal de eendenborst 30 minuten van te voren uit de koelkast en uit de verpakking. Snij de velkant met een scherp mes diagonaal in om de 2 cm tot een ruitvorm. Bestrooi met gemalen peper.
Zet een koekenpan op het vuur en als deze warm is bak je eendenborst op half vuur op de velkant tot deze goudbruin en krokant is. Draai de eendenborst om en bak nog drie minuten. Haal de eendenborst uit de pan. Pak de eendenborst in folie en houd appart.
Zet een wok met een scheut olie op het vuur en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg de knoflook en paprika toe en bak in vier minuten gaar. Zet het vuur hoog. Voeg dan steeds een deel van de spinazie toe en roer om tot de spinazie begint te slinken. Doe dit tot alle spinazie in de wok geslonken is.
Pak de eendenborst uit en snij deze in plakjes. Schep de spinazie op een voorverwarmd bord. Doe hier anderhalve lepel mango chutney over en leg de gesneden eendenborst in het midden en bestrooi met wat zout.
Serveer direct. Lekker met aardappelpartjes in schil.
Deze heerlijke crème is lekker op een stokbroodje bij de borrel of als smeersel op brood bij diverse gerechten en salades. Je kan er eindeloos
De peer heb ik hier gebruikt als groenen bij de kwartelboutjes met bospaddenstoelen die je onder wild&gevogelte kan terugvinden.
Graved lax is een Scandinavisch gerecht wat letterlijk begraven zalm betekend. Dit deed men in de middeleeuwen om de vis langer houdbaar te maken. De