Friet met stoofvlees

Stoofvlees over de friet is in zuid Nederland heel gewoon. Het Limburgs zoervleisj is wel de bekentste. Dit is een eigen variant hierop.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • riblappen- 1 kilo
  • ui- 500 gram
  • bloem-
  • boter-
  • perenstroop- 4 el
  • bruine suiker- 4 el
  • ontbijtkoek- 2 plakken
  • azijn- 2 dl
  • laurierblad- 2 stuks
  • peper & zout-

Instructies

Pel de ui en snij deze in kwart ringen van ongeveer 0,5 cm dik. Snij de riblappen in grove dobbelstenen.

Bestuif het vlees met bloem en bestrooi het met zout en peper. Verwarm in een braadpan de boter en bak het vlees rondom aan tot het mooi bruin is. Voeg de uien toe en bak deze 3 a 4 minuten mee.

Voeg de stroop, suiker, azijn en ontbijtkoek toe en vul aan met water tot het vlees net onder staat. Voeg de laurier toe en breng tot het kookpunt.

Zet de pan daarna op het laagste vuur (eventueel op een treefje) en laat het vier tot vijf uur zachtjes stoven.

Zet de deksel iets schuin op de pan de laatste 70 tot 90 minuten zodat het kan indikken.

Eventueel iets binden met aardappelzetmeel of een ander bindmiddel.

 

 

Facebook
WhatsApp
Print