Gerookte Eend Met Aardbei

Ik ben dit receptje jaren geleden tegengekomen. Het blijft een smaakexplosie en met enige

regelmaat gebruik ik het zoals laatst op een verjaardagslunch voor Andre in Lavernge.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Aardbeien- 2 stuks
  • Olijfolie- 1 el
  • Zout-
  • Peper-
  • kropje friseesla-
  • plakjes gerookte eendeborstfilet- 4
  • Frambozenazijn- 1 el
  • Vloeibare honing- 1/2 el

Instructies

Voor 4 personen

Voorbereiding
Aardbeien wassen en van kroontje ontdoen. In kommetje 1 aardbei fijnprakken. Olie, azijn en honing erdoor roeren. Sausje op smaak brengen met zout en peper. Andere aardbei in 4 mooie plakjes snijden. 4 Blaadjes friseesla uit hart van de krop wassen en laten uitlekken.

Bereidingswijze
Blaadjes frisee bestrijken met aardbeiensausje. Op elke lepel een blaadje frisee leggen. Plakjes eendeborstfilet oprollen en schuin over frisee leggen. Garneren met plakje aardbei.

Facebook
WhatsApp
Print