
Kip Korma
Je start zo’n vier a vijf uur van te voren om de kip te marineren. Je moet voor dit gerecht dus wel wat uurtjes van
Pel en snipper het sjalotje. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in plakjes. Leg vier dunne plakjes apart.
Zet een steelpan op met de boter en fruit de sjalot voor 1 minuut. Voeg de kastanjechampignons en de tijm toe en bak in vijf minuten gaar.
Blus af met de cognac en voeg de fond toe. Breng aan de kook en laat 3 a 4 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en voeg de oestersaus en peper en zout naar smaal toe.
Klop de slagroom lobbig.
Giet de soep in een kopje en schenk er wat slagroom op. Garneer met een plakje kastanjechampignon.
Je start zo’n vier a vijf uur van te voren om de kip te marineren. Je moet voor dit gerecht dus wel wat uurtjes van
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.
Sous vide is een kooktechniek waarbij je een product in een vacuumzak gaart in een waterbad op een bepaalde temperatuur. Het product behoud zijn volledige