Dit is een Libanees gerecht, Loubiah bil dajaj wat in het Londense restaurant Comptoir Libanais word geserveerd. Makkelijk, snel en erg lekker.

Salade met atjar
Een eenvoudige maar zeer smakelijke salade met een aziatisch tintje.
Dit is een Libanees gerecht, Loubiah bil dajaj wat in het Londense restaurant Comptoir Libanais word geserveerd. Makkelijk, snel en erg lekker.
Pel de ui en de knoflook en snipper deze. Hou de knoflook apart. Snijd het kippenvlees in grove brokken.
Verhit 2 el olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Bak de ui in 10 tot 15 minuten op een laag vuur zacht en gaar tot ze beginnen te karamelliseren met een snuf zout en peper.
Voeg de stukken kip toe en roer om. Bestrooi met peper en zout en bak ze goudbruin.
Voeg de knoflook, tomatenpuree en specerijen toe. Roer alles door elkaar en giet de gehakte tomaten en bouillon erbij.
Leg de deksel schuin op de pan en laat het op half vuur aan de kook komen en indikken. Draai het vuur laag en laat nog 20 minuten pruttelen.
Laat de laatste 10 minuten de sperziebonen meekoken.
Serveer met rijst.
Een eenvoudige maar zeer smakelijke salade met een aziatisch tintje.
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.
Vraag bij de visboer om sushi kwaliteit zalm en tonijn. Dan krijg je de meest mooie en verse stukjes voor je tartaar.