Herfst eieren

Herfst eieren is een gerecht wat heerlijk als lunchgerecht is maar ook bij de broodmaaltijd zeker niet misstaat.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • eieren- 4 stuks
  • ui- 1 stuks
  • paprika rood- 1 stuks
  • knoflook- 2 teentjes
  • courgette- 1/2
  • tomaten- 2 stuks
  • cherry tomaten- 5 stuks
  • spekreepjes- 125 gram
  • italiaanse kruiden-
  • peper & zout-
  • olijfolie-

Instructies

Pel de ui en snij in plakjes, pel de knoflook en snij fijn. Haal de zaadlijst uit de paprika en snij in reepjes, halveer de courgette en snij in plakjes.

Zet een grote koekenpan op het vuur en bak langzaam de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de groenten in 5 minuten gaar.

Strooi er wat italiaanse kruien over en peper en zout naar smaak. Schep het geheel om en maak met een lepen vier kuiltjes in de groenten. Breek hier de eieren in en laat met een deksel op de gaar stoven.

Snij de cherrytomaten door en leg ze met de velkant in de groenten. Laat nog even goed doorwarmen.

Lekker op grof boeren brood.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print