Indiase kokos-kippensoep

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kipfilet- 300 gram
  • olijfolie- 3 el
  • appels- 2 stuks
  • paprika geel- 3 stuks
  • gemberwortel- stukje 1 cm
  • corma currypasta- 3 el
  • kippenbouillon- 1 l
  • kokosmelk- 200 ml
  • basmatirijst- 150 gram
  • koriander- 15 gram

Instructies

Snijd de kipfilet in reepjes, de appel en paprika’s in stukjes en schil en rasp de gemberwortel. Snijd de koriander fijn.

Verhit de olie en bak in 4 minuten de kipreepjes bruin. Haal de kip uit de pan. Bak in overgebleven olie de appel, paprika en gember voor 5 minuten. Schep dit regelmatig om.

Roer de kipreepjes en de currypasta erdoor.

Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en roer de rijst erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met zout en peper.

Schenk de soep in een soepbord of kom en bestrooi deze met de fijngesneden koriander.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print