Jambaelja

In Spanje is er de paella, in Louisiana hebben ze de jambalaya en in Portugal de cataplana. Als je net zoal ik af en toe de vriezer opruimt kom je vanzelf tot de jambaelja. Een combinatie van vlees en vis lekker gekruid om met rijst, quinoa of kamut te eten.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kip karbonade- 4 stuks
  • hamlap- 300 gram
  • chorizo- 150 gram
  • mosselvlees- 150 gram
  • visfilet- 200 gram
  • grote garnalen- 300 gram
  • paprika rood- 1 stuks
  • paprika groen- 1 stuks
  • ui- 2 stuks
  • knoflook- 4 teentjes
  • bouillonblokje - 1 x kip
  • boter - 25 gram
  • rode peper- 2 stuks
  • Caribische kruidenmix- blikje Johny Boer
  • peper & zout-

Instructies

Pel de ui en snij deze in kwart ringen, pel de knoflook en snij in kleine stukjes, snij de paprika in kwart ringen en de pepers in dunne ringetjes. Haal het vel van de kip karbonades en snij de hamlap in dobbelstenen. Snij de chorizo in plakjes van 0,5 cm dik.

Snij de visfilet in stukken en pel de garnalen (als je deze niet gepeld hebt gekocht).

Zet een braadpan met dikke bodem op het vuur en smelt hierin 25 gram boter. Bak de kip karbonades aan tot ze licht bruin zijn. Haal uit de pan en braad de blokjes hamlap aan. Haal deze ook uit de pan en fruit de ui, knoflook, pepers en paprika.

Voeg de chorizo, hamlap en kip karbonades toe. Gier een halve liter water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Strooi er 2 tot 3 el Caribische kruidenmix over en breng de pan aan de kook en laat dan zachtjes een uurtje stoven op heel laag vuur.

Voeg de visfilet, mosselen en garnalen toe en laat het geheel nog 30 minuten doorwarmen.

Breng op smaak met peper en zout.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print