Dit zijn van die eenpans gerechten die eigenlijk altijd lekker zijn en nooit kunnen mislukken en barstens vol met smaak zitten.
Dit zijn van die eenpans gerechten die eigenlijk altijd lekker zijn en nooit kunnen mislukken en barstens vol met smaak zitten.
Wrijf de kippenschouders in met de vijfkruidenpoeder. Schil de kriel, snij de paprika in stukken, snij de tomaat in kwarten, pel de ui en snij in kwarten, pel de knoflook en hak grof.
Zet een braadpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Braad de kip aan tot hij goudbruin is. Leg de krieltjes om de kip en leg daarboven op alle groenten. Bestrooi met wat zout en peper.
Leg de deksel op de pan en laat een uurtje stoven.

Je kan dit gerecht zowel met hele vis als van filet maken. Het is een kleurrijk gerecht met een frisse complexe smaak.

Een lekkere volle soep die het ook prima doet als maaltijdsoep. Als je ipv kippenbouillon groentebouillon gebruikt is het een heerlijk vegetarisch recept.