Kip in het pannetje

Dit zijn van die eenpans gerechten die eigenlijk altijd lekker zijn en nooit kunnen mislukken en barstens vol met smaak zitten.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kippeschouder met bot- 4 stuks
  • vijfkruidenpoeder-
  • olijfolie-
  • krielaardappeltjes- 150 gram
  • paprika rood- 1 stuks
  • courgette- 1 stuks
  • ui- 1 grote of 2 kleine
  • tomaat- 3 stuks
  • knoflook- 3 teentjes
  • peper en zout-

Instructies

Wrijf de kippenschouders in met de vijfkruidenpoeder. Schil de kriel, snij de paprika in stukken, snij de tomaat in kwarten, pel de ui en snij in kwarten, pel de knoflook en hak grof.

Zet een braadpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Braad de kip aan tot hij goudbruin is. Leg de krieltjes om de kip en leg daarboven op alle groenten. Bestrooi met wat zout en peper.

Leg de deksel op de pan en laat een uurtje stoven.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print