Kip van het spit

Een kip van het spit met zijn knapperige vel doet het altijd goed. Je moet natuurlijk wel een bbq of oven hebben met een draaispit. Anders kan je nog de toevlucht nemen naar de chicken under a brick.

Als je iets minder zout gebruikt om de kip te kruiden kan je de laatste tien minuten ook de kip insmeren met water waar zout in is opgelost. Dit zorgt ervoor dat de kip nog knapperiger wordt.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kip- 1 of 2 stuks
  • paprika poeder pikant-
  • zout-

Instructies

Zet de gril aan of breng de bbq op temperatuur. Wrijf de kip in met paprikapoeder en zout. Zet de kip goed vast op het draaispit en grill hem 75 minuten. Zet onder de kip een aluminium bakje waarin je het vet en vocht kan opvangen. Dit zorgt ervoor dat het vet niet ontvlamt en de kip mooi egaal bruin roostert.

Lekker bij de kip zijn krieltjes in schil. Deze leg je gewoon in het aluminium bakje en doe er een scheutje water bij. Kijk na 30 minuten of er nog wat vocht in zit anders gewoon weer een scheutje water toevoegen. Aan het eind wat grof zeezout erover strooien.

Facebook
WhatsApp
Print