Zomerse Kipgoulash

Ik maak dit gerecht altijd met kippendijvlees. Het is voller van smaak, zachter en eigenlijk gewoon lekkerder dan een filet.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter- 125 gr
  • Ui- 2 stuks
  • paprikapoeder pikant - 1 el
  • rode paprika- 1
  • tomaat- 1
  • aardappel- 1
  • kippendij- 600 gr
  • Hongaarse salami-
  • kippenbouillon- 150 ml
  • crème fraîche- 1 bekertje

Instructies

Snipper de ui, snij de paprika en tomaat in stukken, snij de aardappel in blokjes.
Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui, het paprikapoeder, de paprika en de tomaat ca. 10 min. Voeg de in blokjes gesneden salami toe en bak even mee. Voeg de kip toe en schenk de bouillon erbij.
Breng aan de kook, voeg de aardappel toe en roer door en laat de kip op laag vuur ca.30 min. garen.
Neem de pan van het vuur, laat 1 min. afkoelen en voeg de crème fraîche toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
Lekker met rijst en fijngesneden komkommer met crème fraîche, bestrooid met wat paprikapoeder.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print