Voor dit recept gebruik ik de kippendij zonder rugstuk. Doordat het botje er nog wel inzit krijgt het vlees nog meer smaak. Gebruik hier nooit filet voor. Kipfilet is minder mals en wordt snel te droog.
Voor dit recept gebruik ik de kippendij zonder rugstuk. Doordat het botje er nog wel inzit krijgt het vlees nog meer smaak. Gebruik hier nooit filet voor. Kipfilet is minder mals en wordt snel te droog.
Ontvel de tomaten en snijd deze klein, schil de gember en rasp deze, pel de sjalot en snijd deze klein.
Zet de sjalot met de tomaat en gember even aan in een beetje roomboter. Voeg de marsala, fond en tijm toe en laat zachtjes inkoken tot een mooie vloeibare saus. Maak glad met een staafmixer en breng op smaak met peper uit de molen en wat grof zeezout.
Verwarm de oven op 70 gr. Bak de kippendijen aan en leg deze in een ovenschaal. Giet de saus erover en zet de ovenschaal voor twee uur in de oven. Langer is zeker geen probleem want het vlees word alleen maar zachter en malser als je dit op lage temperatuur gaart. Als de saus niet voldoende is ingedikt giet je deze over in een pannetje en laat het nog wat inkoken.
Lekker met aardappelpannenkoekjes en een frisse grove groene salade,
Ik kook graag voor wat meer mensen maar in de praktijk is dat toch vaak voor twee of drie personen thuis. Dit betekent dat er
Ajvar is een hemels goedje uit het voormalige Joegoslavië! Je kan het haast overal voor gebruiken: op brood (bijv. kaastosti!), in de soep, als toevoeging
Ik kreeg een pot mango chutney van Karin uit de wereldwinkel. Karin wilde graag weten wat ik er mee zou gaan doen. Het is een