Voor dit recept gebruik ik de kippendij zonder rugstuk. Doordat het botje er nog wel inzit krijgt het vlees nog meer smaak. Gebruik hier nooit filet voor. Kipfilet is minder mals en wordt snel te droog.
Voor dit recept gebruik ik de kippendij zonder rugstuk. Doordat het botje er nog wel inzit krijgt het vlees nog meer smaak. Gebruik hier nooit filet voor. Kipfilet is minder mals en wordt snel te droog.
Ontvel de tomaten en snijd deze klein, schil de gember en rasp deze, pel de sjalot en snijd deze klein.
Zet de sjalot met de tomaat en gember even aan in een beetje roomboter. Voeg de marsala, fond en tijm toe en laat zachtjes inkoken tot een mooie vloeibare saus. Maak glad met een staafmixer en breng op smaak met peper uit de molen en wat grof zeezout.
Verwarm de oven op 70 gr. Bak de kippendijen aan en leg deze in een ovenschaal. Giet de saus erover en zet de ovenschaal voor twee uur in de oven. Langer is zeker geen probleem want het vlees word alleen maar zachter en malser als je dit op lage temperatuur gaart. Als de saus niet voldoende is ingedikt giet je deze over in een pannetje en laat het nog wat inkoken.
Lekker met aardappelpannenkoekjes en een frisse grove groene salade,
Als je droge kikkererwten gebrukit moet je deze eerst voorkoken.Gedroogde kikkererwten (bruin of geel maakt niet uit) zet je eerst een nacht te weken in
Als je nog nooit eerder van short ribs hebt gehoord dan mis je een van de heerlijkste dingen in het leven! Short ribs moeten zo
Spareribs is zo’n gerecht dat je echt een dag van te voren moet voorbereiden en in een grote hoeveelheid moet maken. Gezellig met een groep