![](https://dekeukenvansantpoort.nl/wp-content/uploads/2020/03/open-lasagne_bewerkt-1-300x236.jpg)
Open lasagne met pestoricotta
Een verrassend eenvoudig maar superlekker voorgerecht waarmee je velen zal verbazen
Ontdooi het bladerdeeg.
Bak de spekjes op een laag vuur uit tot ze mooi krokant zijn. Pel de sjalotjes en snijd deze in plakjes. Bak de plakjes aan in wat olijfolie en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Meng de eieren, room, kaas, tijm met de spekblokjes en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een quiche vorm met bladerdeeg. Leg de uien op de boden en giet het roommengsel er overheen. Vouw de randen wat over de bovenzijde heen en maak op de bovenzijde een raster of deksel van het over gebleven bladerdeeg. Zorg dat er altijd lucht uit kan aan de bovenzijde.
Bak de quiche in 30 minuten gaar.
Een verrassend eenvoudig maar superlekker voorgerecht waarmee je velen zal verbazen
Een kip van het spit met zijn knapperige vel doet het altijd goed. Je moet natuurlijk wel een bbq of oven hebben met een draaispit.