Konijnenbout sous vide

Sous vide is een kooktechniek waarbij je een product in een vacuumzak gaart in een waterbad op een bepaalde temperatuur. Het product behoud zijn volledige structuur en behoud alle eigen smaak doordat er niets kan weglekken in het braadvocht. Je hebt hier dus wel een vacummerapparaat en een sous vide pan voor nodig. Heb je deze niet kan je uiteraard de konijnenboutjes ook in de pan garen op lage temperatuur.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • konijnenboutjes- 4 stuks
  • knoflook- 8 teentjes
  • plumsaus-
  • peper en zout-
  • roomboter-

Instructies

Dep de konijneboutjes goed droog. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Bestrooi de konijnenboutjes met peper en zout. Smeer ze in met plumsaus en leg de plakjes knoflook op de boutjes.

Vacuumeer de boutjes per twee in een vacumeerzak. Stel de sous vide pan in op 80 graden. Leg de zakken in de pan en laat ze minimaal 6 tot maximaal 8 uur garen.

Haal na de gaartijd de boutjes uit de zak. Zet een koekenpan op het vuur met en klontje roomboter. Als dit goed heet is bak je de boutjes in 1 minuut goudbruin.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print