Lalab van paksoi

In Indonesië eet men veel halfrauwe groenten. Groenten die even in kokend water zijn ondergedompeld of die men bovenop de rijst enkele minuten heeft laten meestomen. Ze worden lalab genoemd.
Voor lalab worden tientallen groenten gebruikt: kool, komkommer, sla, div. bladgroenten en makkelijk / snel te maken.
De soort sambal bepaald hoe pittig het gerecht wordt.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • paksoi- 1 struik
  • knoflook- 1 teentje
  • sambal brandal- 1 tl
  • ketjap- 1 el
  • citroensap- 2 el
  • zonnebloemolie- 2 tl

Instructies

Snij de bladeren van de stengels. Doe ze in aparte kommen. Overgiet met kokend water en laat 3 minuten afgedekt staan. De stengels 2 minuten langer.

Snij de knoflook ragfijn en meng met de overige ingrediënten. Giet de bladeren af en leg ze op een theedoek. Smeer een beetje van het sambalmengsel op het blad en rol op. 

Leg op een bord samen met de koolstengels. Giet de rest van het mengsel over de stengels en bladeren en serveer direct.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print