De lamsschenkel is een mooi stukje vlees met bot van de voorpoot van het lam. Niet heel erg bekent in Nederland. Het is super mals en vol van smaak.
De lamsschenkel is een mooi stukje vlees met bot van de voorpoot van het lam. Niet heel erg bekent in Nederland. Het is super mals en vol van smaak.
Verwarm de oven op 170 graden.
Pel de ui en snij in kwarten, snij de aubergine en courgette in grove stukken. Pel de knoflook. Spoel de aardappeltjes af onder koud water.
Zet een braadpan op het vuur met de roomboter. Bestrooi de lamsschenkel rijkelijk met zout en peper.
Braad de lamsschenkel aan tot hij rondom bruin is. Haal uit de pan en zet ze rechtop in een braadslee. Leg de aardappeltjes in de braadslee.
Doe alle groenten (zonder de tommatjes) in de braadpan en fruit alles 3 minuten aan. Blus af met de rode wijn.
Schep de groenten bij de lamschenkel en giet het braadvocht ook in de braadslee en leg de tomaatjes er bij.
Zet het geheel 90 minuten in de oven.
Serveer de lamsschenkel rechtop op een verwarmd bord en schep de aardappeltjes en groenten er omheen.
Dit is een heerlijk fris toetje waar je eigenlijk eindeloos mee kan combineren.
Ik weet niet hoe het bij jullie gaat maar ik heb na een bbq altijd van alles wat over. Invriezen is een optie maar bij